16.08.2013

Indyk, pomidor i brokuł zapiekany w naleśniku

 
Składniki:
- 300g piersi z indyka
- 4 naleśniki (przepis na naleśniki jest TUTAJ)
- 200g żółtego sera
- 150g pomidorków koktajlowych
- 1 brokuł
- masło
- 2 łyżki oliwy
- sól
- zmielone ziele angielskie
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

 
1. Brokuła sparzamy w osolonej gorącej wodzie. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie rozdzielamy na małe kawałki.
 
2. Indyka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie na złoty kolor. Doprawiamy solą, zielem angielskim i gałką muszkatołową.
 
3. Pod indykiem zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojone pomidorki. Smażymy chwilę aby odparować część wody z pomidorów.
 
4. Na środku każdego naleśnika kładziemy około 2 łyżki startego żółtego sera, następnie brokuł i indyka z pomidorami. Zawijamy jak tortillę i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
 
5. Na wierzchu układamy 2 plasterki sera i posypujemy resztką farszu. Zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.

 
Smacznego !



2 komentarze:

  1. wspaniały letni obiad:) smakowicie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż mi się zachciało tego dobrodziejstwa zrobić i zjeść, ogromny plus za smakowite zdjęcia;)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)