13.08.2013

Pikantne leczo z boczkiem



Składniki:
- 500g chudego, wędzonego boczku
- 3 średnie cebule (pokrojone w pióka)
- 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- 1 czerwona papryczka chili (pokrojona w drobną kostkę)
- 2 czerwone papryki (pokrojone w paski)
- 1 żółta papryka (pokrojona w paski)
- 1 zielona papryka (pokrojona w paski)
- biały pieprz mielony (pół łyżeczki)
- sól (pół łyżeczki)
- mielona wędzona papryka (3 łyżeczki)
- 3 duże pomidory (sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki)
- oliwa do smażenia
 
1. Boczek podsmażamy na oliwie. Dodajemy cebulę i dusimy około 10 minut.
 
2. Następnie do podsmażonego boczku z cebulą dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Dusimy około 15 - 20 minut (tak aby skórka z papryki nie odchodziła).
 
3. Doprawiamy do smaku i podajemy z ryżem.

 
Smacznego !


2 komentarze:

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)